* WAŻNE:

Dostępny asortyment oraz aktualności mogą różnić się w zależności od kraju. Dlatego wybór języka powiązany jest krajem pobytu przy wyborze strony producenta.

Jeśli wybieresz przeglądanie w języku polskim a przebywasz na terenie Rosji - asortyment podany na stronie może różnić się od dostępnego.

PRAEITIES ATGARSIS

PRAEITIES ATGARSIS
Šiuolaikinio gyvenimo ritmas, nuolatiniai pokyčiai, daiktų trapumas ir vis besikeičianti mada verčia mus pasiilgti rimtų, praeitį ir savo istoriją turinčių daiktų. „Praeities atgarsis“ įkvėpia istoriniais raštais, įvairia individualiai vertinama stilistika, dažnai net derinama su šiuolaikiniais daiktais. Kai kurios atmainos įgyja vintažo stiliaus bruožų, pvz., ilgalaikio naudojimo baldai, kurie paradoksaliai suteikia prabangos ir išskirtinumo.


Siuolaikinio gyvenimo ritmas, nuolatiniai pokyčiai, daiktų trapumas ir vis besikeičianti mada verčia mus pasiilgti rimtų, praeitį ir savo istoriją turinčių daiktų. „Praeities atgarsis“ įkvėpia istoriniais raštais, įvairia individualiai vertinama stilistika, dažnai net derinama su šiuolaikiniais daiktais.

Kai kurios atmainos įgyja vintažo stiliaus bruožų, pvz., ilgalaikio naudojimo baldai, kurie paradoksaliai suteikia prabangos ir išskiria iš neutralių, „tiesiai iš parduotuvės“ daiktų. Gerai dera įvairių kolekcijų daiktai, krištoliniai šviestuvai, švelnus porcelianas, šeimos nuotraukos. Vis dėlto, dekoruojant vertėtų laikytis nuosaikumo ir prisiminti, kad derinant stilingus ir naujoviškus baldus būtina išlaikyti tam tikrų elementų panašumą, pvz., spalvos.


Spalvų derinimas

Tendencijos spalvų paletė apima šaltą smėlio, pilkšvą rožinę, kakavos rudą ir viržių violetinę spalvas. Čia gerai atrodo subtilūs ir švelnūs monochromatiniai deriniai, apimantys sklandžią smėlio ir rudos spalvų paletę arba spalvas su įvairiomis raudonos spalvos priemaišomis. Be to, galima jungti abi spalvų grupes, pvz., viržių su smėlio ar stiprios raudonos su balta nebalintos drobės (ecru) spalva.


Stilius

Baldai pagaminti rankiniu būdu su amatininkų rūpestingumu, pažadinantys senų, gerų laikų prisiminimus, dekoruojami nematytu būdu ar jungiami su šiuolaikiškais elementais. Puikus sumanymas aptraukti kėdę ar fotelį stiprių raštų audiniu, kurie sudarytų ryškų akcentą šviesių sienų fone. Labai įdomus sprendimas gali būti senas, stilingas, medinis stalas su skaidraus plastiko kėdėmis, iš vienos pusės jie įsilieja į aplinką, iš kitos – dėl stiklą primenančios medžiagos puikiai dera su krištoliniu šviestuvu. Visuma primena prancūzišką interjerą – šviesus ir elegantiškas. Nepakeičiama detalė yra veidrodis auksiniame ar sidabriniame rėme. Svarbios yra sklandžios linijos, apvalumai – užapvalintos, dygsniuotos sofos, ovalūs staliukai, stilizuotos fotelio kojos. Reikšminga detalė yra krištolas, kuris sugrįžo į madą ne tik kaip valgomieji įrankiai, bet ir kaip įvairūs šviestuvai ir lempos, kurių formos gali būti net gana naujoviškos.


Raštai, faktūros

Stilius „Praeities atgarsis“ leidžia naudoti ornamentą. Jis turi būti didelis, grafuotų gėlių arba tradicinių juostų formų. Atsiranda tauriuose, švelniai blizgančiuose arba veltiniuose audiniuose, kurie dėl panašių spalvų ar raštų jungia skirtingus elementus į visumą. Romantiškumo patalpoms suteikia plonas ir švelnus tiulis, skleidžiantis sklindančią pro langą šviesą. Baldų apdailoje puikiai atrodys balintas arba pilka ar juoda spalva beicuotas medis.


Svarbus patarimas

Stiliui „Gamtos atgarsis“ puikiai tiktų senovinė, „močiutės“ komoda ar šeimyninis stilingų kėdžių komplektas, kuris aptrauktas madingos, intensyvios spalvos audiniu, įgys naujos išvaizdos. Taip pat, galima perdažyti medinius baldus praeityje nematytomis spalvomis – patinuotas sidabras ar nešvari rožinė spalva.


Priedai

pdf1mb_4 PDF 1KB
pdf5mb_4 PDF 1KB
pdf1mb_1_3 PDF 1KB
pdf5mb_1_3 PDF 1KB