* WAŻNE:

Dostępny asortyment oraz aktualności mogą różnić się w zależności od kraju. Dlatego wybór języka powiązany jest krajem pobytu przy wyborze strony producenta.

Jeśli wybieresz przeglądanie w języku polskim a przebywasz na terenie Rosji - asortyment podany na stronie może różnić się od dostępnego.

DŽIAUGSMO SPALVOS

DŽIAUGSMO SPALVOS
Intensyvi spalva simbolizuoja energiją ir gyvenimo galią. Tyrimai parodė, kad sodrios interjero spalvos gali pagerinti mūsų nuotaiką, veikti kūrybiškumą ir intelektą. „Džiaugsmo spalvos“ – tai tendencija, kurioje labai sodrią sienų spalvą jungiame su baltais ir įvairiomis spalvomis lakuotais daiktais.


Intensyvi spalva simbolizuoja energiją ir gyvenimo galią. Tyrimai parodė, kad interjero sodrios spalvos gali pagerinti mūsų nuotaiką, veikti kūrybiškumą ir intelektą. „Džiaugsmo spalvos“ – tai tendencija, kurioje labai sodrią sienų spalvą jungiame su baltais ir įvairiomis spalvomis lakuotais daiktais.

Spalvos čia yra svarbiausios, o jų intensyvumas ir sodrumas primena pop-art stilių. Visuma yra naujoviška ir dinamiška, nėra vietos žemės spalvoms ir pustoniams. Svarbi yra neutrali balta spalva, arba šilti atspalviai dėl kurių, nepavargsime nuo geltonos, raudonos ar oranžinės spalvų intensyvumo. Spalvos turi būti šiltos, saulėtos ir švarios.


Spalvų derinimas

Pagrindinis spalvų derinimo būdas pagal „Džiaugsmo spalvų“ tendenciją yra stiprios, sodrios spalvos sričių kūrimas šalia neutralių baltos, smėlio ar nebalintos drobės (ecru) spalvų. Spalvingos sritys geriausiai atrodo aiškiai išryškintoje būsto dalyje: virtuvės dalyje susijungiančioje su svetaine, prieškambaryje, kuris veda į svetainę, arba sienų dalyse, kurios architektūriniu suskirstymu sudaro pabrėžtą elementą, pvz., nišos, patalpą dalinančios pertvaros ir pan. Nereikėtų naudoti vienoje mažoje patalpoje kelių sienų spalvų – jos veikiau turėtų būti priskirtos konkrečioms būsto funkcinėms sritims, pvz., valgomasis – geltonas, miegamasis – žalias. Sienų spalva gali būti išryškinta kontrastiniais aksesuarų elementais: prie geltonų sienų tiktų balti, juodi ir raudoni, prie raudonų sienų – balti, šviesaus medžio ir geltoni, prie žalių – balti, šviesaus medžio ir mėlyni.


Stilius

Patalpos įrengiamos naujoviškai ir funkcionaliai, kad būtų lengva palaikyti švarą. Salia stiprių spalvų puikiai atrodo plastikiniai ir minkštieji baldai. Be to, šios spalvos gerai dera su šviesiu medžiu – pušimi, beržu, bukmedžiu. Bendras stilius yra naujoviškas ir funkcionalus, apvalios formos. Puikiai atrodys baldai, priskiriami naujoviško dizaino klasikai, kurie karaliavo pašėlusiame XX am. 7-ajame deš., garsių dizainerių autoriniai darbai, pvz., Vernero Pantono kėdė „Panton“ arba fotelis „Kiaušinis“ ir Arno Jacobseno kėdė „Skruzdėlė“.


Raštai ir faktūros

Paviršiai lygūs, blizgūs, dažnai labai blizgūs, ypač jei tai yra balti baldai. Puikiai atrodo ryškių, didelių raštų audiniai – taškai, juostos arba etnomotyvai, geriausiai atitinkamai supaprastinti ir apdoroti šiuolaikinių dizainerių. Tokio stiliaus patalpoms itin gerai derės geometrinių formų juodai-balti raštai. Svarbios gali būti plastikinės ir spalvoto stiklo detalės, sudarančios aiškų kontrastą su sienų spalva.


Svarbus patarimas

Svarbiausias „Džiaugsmo spalvų“ principas yra tvarka ir patogumas. Smulkmenos paslėptos, audiniai lengvai skalbiami, paviršiai lygūs, nepritraukiantys dulkių, o sienos tinkamos drėgnam valymui. Patalpos patogios šeimoms su mažais vaikais ir asmenims, kurie nenori pernelyg daug laiko skirti namų tvarkymui.